esmaspäev, 11. aprill 2011

Kevad tuleb mühinal Manijale

Kanada lagled tegid kiirvisiidi saarele 30.märtsil.

Erinevalt õõvastavatest uputusuudistest nii välis- kui kodumaalt pole Manijalt võimalik hirmuteateid edastada. Pigem oleme siiani saanud veel jala ülemere käia ning eljuk  ehk eesti keeli hõljuk on ka jääminekuks sõiduvalmis pandud. Siis on vanematel manijalastel hõlpsam kahel korral nädalas mandril kaubareisil käia. Süüa tahab ju igaüks, muret on sel kevadel olnud ka linnukestel.

Nõmmelõoke tuli 29.märtsil süüa paluma lausa meie akna alla.

Manija linnuriik täieneb pidevalt uute tulijatega. Veelindudest on kohal juba sinikaelad, jääkosklad, ristpardid. Hanedest ning luikedest rääkimata, sest Kihnu ja Sorgu vahelt viis reedeöine torm mere jääst puhtaks ning kalurid püüavad seal jäärinnas võidu kormoranidega meremagusat.
Kuna aga ööd on endiselt külmad ning hanged siin-seal alles inimesele vööni, siis väikesed laululinnud tulevad endiselt majade juurde toidulisa otsima. Peamised külalised meie maja juures on juba tea mitmendat nädalat rasva- ja sinitihased, rootsiitsitajad, kõiksorti Eestis kohatavad vindilised, kanepilinnud, põld- ja nõmmelõod, punarinnad, talvikesed. Viimased on kui lehekullaga disainitud vedrulelud mõnest suursugusest kuningakojast.


Talvike külastas meid 3.aprilli hommikul. Peagi tuli ta tagasi viie liigikaaslasega.

Teleobjektiiviga kiivitajaid püüdes meenus rahvapärane nimi vaenulind, sest tema see olnudki, kes vilja sisse peitunud maamehi vaenlasele välja andis. Tänapäeval võiks kiivitajale uue parema nime mõelda, sest pea külge kinnitatud saateantenn viib mõtted hoopis salaagendi ametile!


Kiivitajad olid esimesed, kes väljuhäälselt kuulutasid oma territooriumist.

Kõige suurem heameel oli pildistada üsna harva kohatavat suurnokk-vinti, kes oma suure nokaga pidavat isegi kirsikivi katki tegema. Tema suur tinane nokk tuletas meelde üht vana, habemega juudilugu.
Aabramilt küsitakse, miks on juudil suur nina?
Ja Aabram vastab: "Kuna õhk on tasuta!"

Ega muud, kui ilusat tasuta kevadõhku siis kõigile, kellele loodus korda läheb!

Suurnokk-vint ilmus meie akna alla vaid paariks minutiks  6. aprillil ja läinud ta oligi!



Peitepilt: kus on lõoke?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar