esmaspäev, 7. veebruar 2011

KOOS OLEME ALLEE

Lennart Merile kuulub ütlemine: "Üksi oleme puud, koos aga mets". Parafraseerides kirjanikust presidendi mõttekäiku tahaks öelda täna: "Üksi oleme vaid puud, koos aga allee!"
Usun, et meid, üksikkandidaate, ühendab soov  tuua Eesti metsikusse poliitmaastikku rohkem korrastatud ja kaugelevaatavamat tegutsemist kui seda on seal täna. Muide,  Eesti uhkeimad alleed on istutatud arvestusega, et need kestavad aastasadu. Täna Riigikogus menetluses olev Eesti metsanduse arengukava ulatub aga kahjuks vaid aastani 2020! Ja täielikult puudub meie parkide, puiesteede, iluaedade arengukava, isegi 2000.aastal sündinud vastava  Firenze hartaga pole me ühinenud!
Ega parem pole lugu ka teiste loodusressursside hoidmisega. Põlevkivi ahjuajamisele oleme küll ette tõmmanud piirmäära 15 miljonit tonni aastas, ent prantslastega allakirjutatud leping uute katelde ehitamiseks on kui saatanale sõrme andmine. Ehk teisisõnu - tühistub Eesti väljavaade astuda esimeste seas sisse uksest, kust vaatab vastu inimkonna energiatulevik - täielik üleminek taastuvenergiaallikatele.
Usun, üksikkandidaadid suudavad XII Riigikogus ilma teha. Nad esindavad oma piirkonda, seal elavate inimeste rõõme ja muresid. Üksikkandidaat vastutab oma piirkonna, olgu selleks osa meie riigi pealinnast, suurem maakond või väiksemate maakondade kobar, saatuse eest mitte üksnes nelja aasta perspektiivis, vaid aastakümneteks ette. Sest vaadakem üksikkandidaatide nimistut - nad kõik elavad juba pikemat aega oma valimispiirkonnas ning tunnevad-tunnetavad sügavalt oma kodukoha liikumist aastasadade pikkusest minevikust veel pikemasse tulevikku.
Ja veel. Üksikkandidaat ei sõltu ühegi erakonna tagatoast ega pole häälepüüdjaks valimisnimekirja esinumbritele. Üksikkandidaat on kui puu alleel, kelle valija 6. märtsil mulda istutab ja kes ei võitle egoistlikult oma eluruumi eest nagu see toimub metsikus looduses.
Seda muidugi juhul, kui ükskikandidaat mõistab rahvasaadiku missiooni - alla suruda omaenda ihad ning olla oma valijate lootuste ja  unistuste elluviija.      

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar